Monday, November 14, 2011

Tensionlah dgn Assigment,exam lagi..asyik2 asggment!! grrrr !!! x boleh aku nk enjoy skit duk kampus nie!!!



Jap3!!! Sebelom korang bace,silalah loading music ni dulu ye coz sy nk kamu sume bace dan hayati betol2 skali ngn muzik ni..:P .. saje amek mood...




Assalamualaikum dan salah sejahtera.Salam perpaduan kaum dari sy.^^

Mesti pelik tajuk entry di atas kan???( DIPENDEKKAN CERITA )...asal plak tension campus life ni kan.Dgn byk assgment lah , exam lah , apelaah , itulah , inilah , karenah lecturer lahh ...anything bout "laaah" lah. ( bape byk kali lah daaa ).

Ok, pada kali ni sy just mengisi sedikit mase terluang utk menulis berkenaan dgn majoriti mahasiswa yg kadang-kadang asyik mengeluh sebab byk assgment .Ade yg cakap " aduuhh,asgment lagi,mampossla cmni" -- final da dekat,alangkah best kalau final xde!!!benci exam!!! " and e.t.c.




UNIMAS Tercintaku

Betol x? sebab sy pon kadang2 berperilakuan mcm tu jugak.huhuhu.Yes, sy mengaku.Yelahh,tension gak kadang2 kan.Dala asyik makan " cacing perut " je.Makan plak makanan kat cafe yg ntah pape,same je.Dala xsedap,muak dan segala pelbagaila.Duit lagi kene jimat dan bajet2.Kalau x , makan megi la pagi petang siang malam smpai subuh.Pastu fakulti plak jauh dari bilik.Lagi tension bagi mereka yg tinggal outside dari campus.
sampaikan kadang2 smpai dorang ckp kat kampus mcm ni haaa..."me tumse nafrat kartihu campus!! " ( aku benci kamu campus !!! ) Huhuhu.Main terjemah cm tu je hindi.Saya yakin dan percaya ada di antara kita yg ckp mcm tu kan.Kalau xde,ok, kalau ade pon ok jugak.:P

(DIPENDEKKAN CERITA)....


Ok,ape yg sebenarnye yg cube sy nak smpaikan adalah:baru2 ni , selepas UNIMAS ( Universiti Malaysia Sarawak ) tempat sy menuntut ilmu , tamat majlis Konvokesyen , sy nampak ramai sgt3 senior2 yg dah GRAD post gambar dorang kat FB ni dgn kemanisan senyuman yg sy lihat penuh bermakna bagi mereka dan terharu dan sayu bile melihat ibu bapa yg hadir , sanggup bermandi peluh ( mmg sgt2 sayu ) bagi meraikan putera dan puteri mereka memegang segulung ijazah yg ditunggu2 selama ni.Alhamdulillah.

Dan ape yg tergerak di hati sy ialah,bile tgok bekas senior2 kita sume ni asyik post kt wall FB.Bunyinya mcm nie ~~~ " rindunya campus life" " weii,jom dtg bilik aku wat asgment ( teringat kenangan )" " campus life adalah paling terindah" etc....rase diri sy plak yg terharu bile dgr dorang ckp cmtu.Sebab ape? sebab sy tau kite sume yg masih ade peluang berada di campus bersama sahabat2 tercinta yg tida gantinye satu hari akan kita tinggalkan segala2nya.:-(...

DIPENDEKKAN CERITA ~~~

Jadi,kawan2...pesanan utk diri saya dan juga kawan2 semua supaya hargailah kehidupan dan duri ranjau kite di Universiti ni.Life campus bg sy adalah sgt3 dan tersangat seronok.Byk perkara kite boleh buat terutamanya bersama2 dgn kawan2 kite yg cute dan baik hati.Janganlah kite terlalu byk merungut , mencari alasan , berhasad dengki , bergaduh , berkelahi , mengumpat , benci-membenci dan segala ape yg tidak baik.

Jadi ... sy mohon , lepas kawan2 sume habis bace entry sy,sy nak anda sume pergi jumpe , col , mesej , inbox FB , post di wall , twitter , skype ,YM dan mengatakan  yg anda sume SAYANGKAN mereka ibarat adik-beradik,cakap , aku sebenarnya sygkan kau dan da anggap kau nie mcm adik beradik aku.....please, lakukan ini kawan2...sementara kite masih sempat...:-(.................


InsyaAllah lepas anda lakukan semua tu,anda akan rase sesuatu dalam hati anda.Jgn lupe lepas anda berjaya ckp mcm tadi pada kawan2 anda , sy mohon silalh mesej sy di tepi  belah kanan supaya sy tahu anda semua sahabat2 yg baik..kata2 anda juga adalah motivasi bagi sy.....sekian terima kasih....sy syg dan cintakan sahabat2 sy......
Assalamualaikum....

5 comments:

  1. Post ysng menarik... Teruskan usaha/perjuanganmu di UNIMAS ni...

    ReplyDelete
  2. semangat stia kwan....
    bgus2...
    hehehe

    ReplyDelete
  3. cane kalo anta msg die buat xlayan je??

    ReplyDelete